Ajuda: recuperació de la història

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure.
Saltar a la navegació Saltar a la cerca
Gnome-help.svg - Taulell d'informació

Si no sou administrador i busqueu ajuda per restaurar les pàgines suprimides i el seu historial :

  • La recuperació o restauració pot començar amb la sol·licitud a un administrador , recordant que hi ha lesregles per a la supressió
  • Entre la sol·licitud i la possible restauració, hi ha aquest procediment, que l'usuari sense experiència pot considerar "tècnic" i no està obligat a llegir.
  • Al final del registre , apareix al costat del títol i altres dades identificatives de la pàgina, el gravat: recuperat .

Nota:

Procediment per als administradors

El contingut d’aquesta pàgina indica el procediment que han de realitzar els administradors per eliminar versions que contenen text que ja no està disponible per als usuaris (infracció parcial dels drets d’autor, blasfèmia, dades sensibles, etc.). En cas de mal funcionament, recordeu d'esborrar la memòria cau del navegador .

Amb la funció RevisionDelete , habilitada per a administradors de tots els projectes de Wikimedia, és possible ocultar totalment o parcialment un sol canvi en un historial o registre. Això és útil en presència d'infraccions de drets d'autor, ja que us permet restaurar la pàgina i el seu historial purificat (tots dos) d'infraccions.

Neteja selectiva de la història

Icona de la lupa mgx2.svg El mateix tema en detall: Viquipèdia: Esborrat selectiu i ajuda: Manual per a administradors § Esborrat selectiu .
  1. Aneu a la pàgina de l'historial i marqueu la casella de selecció de les revisions que voleu eliminar.
  2. Premeu el botó Mostra / Amaga les versions seleccionades .
  3. Seleccioneu els elements de registre que voleu suprimir (normalment només el text de la revisió, per als casos vegeu aquí ).
  4. Trieu un motiu al menú desplegable i / o introduïu-ne un de més a l'espai proporcionat.
  5. Premeu el botó Aplica a les revisions seleccionades .

D'aquesta manera, les revisions en qüestió romandran visibles a l'historial, però la consulta dels elements ocults per part dels no administradors s'evitarà mitjançant un missatge d'error.

Aquest procediment, a diferència de l’anterior de recuperació selectiva, no comprometrà de cap manera la protecció de la pàgina.

Consells

Neteja parcial mitjançant la supressió de les contribucions d’un usuari concret

  • Poseu l'etiqueta {{WIP | usuari}} a la pàgina
  • Obriu l'historial en una altra finestra / pestanya
  • Cerqueu l'edició més antiga de l'usuari les contribucions del qual s'hagin de suprimir
  • Obriu el (prev) (millor si també es troba en una altra finestra / pestanya)
  • Verifiqueu que el text ja no estigui present a la versió actual;
    si és present, editeu la versió actual suprimint o reformulant el text;
    després guardeu
  • Repetiu-ho per a totes les revisions del tema investigat
  • Un cop acabades les edicions del tema, traieu el WIP de la versió actual i deseu-lo
  • Elimineu les modificacions en qüestió seguint el procediment anterior .