Edifici del Tribunal Suprem dels Estats Units

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure.
Saltar a la navegació Saltar a la cerca
Edifici del Tribunal Suprem dels Estats Units
NOSALTRES. Edifici del Tribunal Suprem-m.jpg
Façana principal
Ubicació
Estat Estats Units Estats Units
Ubicació Washington
adreça Primer carrer NE n.1
Coordenades 38 ° 53'25,8 "N 77 ° 00'16,2" O / 38,8905 ° N 77,0045 ° O 38,8905; -77.0045 Coordenades : 38 ° 53'25.8 "N 77 ° 00'16.2" W / 38.8905 ° N 77.0045 ° W 38.8905; -77.0045
Informació general
Condicions En ús
Construcció 1932-1935
Estil neoclàssic
Ús tribunal
Plans 6
Realització
Cost 9.740.000 dòlars
Arquitecte Cass Gilbert, Cass Gilbert Jr.

L' edifici del Tribunal Suprem és la seu del Tribunal Suprem dels Estats Units d'Amèrica . Es troba a Washington , First Street NE 1 i ocupa una quadra a l’est del Capitoli . La gestió i manteniment de l'edifici són responsabilitat de l' arquitecte del Capitoli . El 4 de maig de 1987, el palau va ser declarat monument històric nacional . [1]

Història

Abans de fundar-se la ciutat de Washington, la capital dels Estats Units, el govern del nou estat establia inicialment la seva seu a Nova York ; el Tribunal Suprem es va reunir a l’edifici de Merchants Exchange. El 1790 la capital es va traslladar a Filadèlfia i la Cort també es va traslladar a aquesta ciutat; aquí va utilitzar primer el Saló de la Independència i després (del 1791 al 1800) l’Antic Ajuntament. [2]

L’edifici del Tribunal Suprem cap al 1935

Quan finalment el govern federal es va instal·lar a Washington el 1800, la Cort, que no tenia seu propi, va rebre una petita habitació al soterrani del Capitoli. [3] La Cort va romandre al Capitoli fins al 1935 (a excepció del període comprès entre 1812 i 1819, a causa de l'incendi de la ciutat durant la guerra de 1812 amb Gran Bretanya ). El 1819 el Tribunal va començar a utilitzar una sala que més tard es va conèixer com a Antiga Sala del Tribunal Suprem. Quan el Senat (que havia augmentat progressivament a mesura que creixia el nombre d’estats) el 1860 es va traslladar a una cambra més gran, la Cort va prendre el seu lloc a l’antiga Cambra del Senat.

El 1929, el jutge en cap William Howard Taft va convèncer finalment el Congrés perquè autoritzés la construcció d’una seu autònoma per a la Cort. El disseny es va confiar a l'arquitecte Cass Gilbert , [4] i la construcció va començar el 13 d'octubre de 1932. Taft i Gilbert van morir abans que l'edifici es completés, i les obres van continuar sota la direcció de Cass Gilbert Jr. i John R. Rockart. L'edifici es va acabar el 1935, amb un cost total de 9.740.000 dòlars (estalviant 94.000 dòlars en el pressupost inicial). "L'edifici va ser dissenyat per tenir una mida adequada a la importància i la dignitat del tribunal i del poder judicial com a branca independent del govern dels Estats Units al mateix nivell que els altres dos i com a símbol de l'ideal nacional de justícia a l'esfera d'activitat més alta " [2] . El Tribunal va celebrar la seva primera sessió al nou edifici el 7 d'octubre de 1935.

No tots els jutges estaven satisfets amb el nou acord, i sobretot amb la gran sala judicial. Harlan Fiske Stone la va descriure com "exageradament pretensiosa i grandiloqüent ... Completament inadequada per a aquest grup tranquil d'ancians que és el Tribunal Suprem". Un altre jutge va dir que el tribunal li apareixeria com a "nou escarabats negres al temple de Karnak ", i un altre es va queixar que en un entorn tan cerimonial i fastuós semblava que els jutges havien d'entrar a la sala muntant sobre elefants. [5] .

Un temple per a la justícia

La paraula Justícia igual segons la llei a la façana oest de l’edifici

L'edifici de la Cort està situat al carrer Primer NE # 1, directament a l'est del Capitoli . És un gran edifici majestuós d'estil neoclàssic de marbre, amb porxos corintians als costats oest i est. Mesura uns 117 metres (en direcció oest-est) per 93 (en direcció nord-sud) i inclou (a la part més alta) cinc pisos sobre el terra. Al costat oest (cap al Capitoli) una escala condueix a l'entrada principal, a través d'un pronaos format per setze columnes i un frontó que porta la inscripció Igual justícia segons la llei . Un pronaos similar es pot trobar al costat est.

"Justice the Guardian of Liberty" a la façana est

L'exterior està construït en marbre de Vermont , mentre que les façanes dels quatre patis interiors són de marbre de Geòrgia . La majoria dels espais interiors estan coberts de marbre d’ Alabama , a excepció de la sala d’audiències, on s’utilitzava marbre d’ Espanya i Itàlia [5] .

El banc de jutges de la sala

Els espais interiors s’organitzen de la següent manera:

  • al soterrani: sistemes i sales de manteniment; garatge; sala de classificació de correu.
  • a la planta baixa: oficina d'informació i sala de premsa; despatx del secretari; oficines administratives i publicacions; locals per a la policia del jutjat; espais d’exposició; restaurant; botiga de turistes.
  • al primer pis: entrada principal que dóna accés al Gran Saló (gran passadís que travessa l'edifici); sala d’audiència, gran sala d’uns 25x27 metres; estudis de jutges (excepte el de Ruth Bader Ginsburg ); Cambra del Consell; vestidor: dues sales de reunions; sala d'advocats; oficina del procurador general .
  • segon pis: estudi de Ruth Bader Ginsburg, despatx del Reporter de decisions , despatx jurídic, despatxos per a ajudants de jutges, menjador i sala de lectura per a jutges.
  • al tercer pis: la biblioteca del Tribunal.
  • al quart pis: gimnàs i pista de bàsquet (que, amb un joc de paraules entre pista = "pista" i pista = "camp", s'ha definit com "la pista més alta del país") [6] .

La seguretat de l’edifici és gestionada per un cos de policia especial, la policia del Tribunal Suprem.

Des del 2003, l’edifici ha estat objecte d’una renovació completa, amb la reconstrucció dels sistemes (que encara data de 1935), la reorganització d’alguns espais interns i l’adequació a la normativa de seguretat. Per permetre que el jutjat funcioni de manera ininterrompuda, les obres es van dividir en lots que mai van implicar més d’una quarta part de l’edifici; les obres es van acabar el gener de 2011, amb un cost total estimat de 122 milions de dòlars. També es van renovar els espais exteriors [7] .

Escultures

"Justícia en la meditació"
"L'autoritat de la llei"

Segons el projecte de Cass Gilbert, es van col·locar nombroses escultures a l'edifici i els voltants, que representaven figures reals i al·legòriques:

  • bases d’asta de bandera i portes de bronze de les façanes est i oest, de John Donnelly .
  • al frontó del costat oest: la llibertat entronitzada acompanyada d'ordre i autoritat, i dos grups de figures que representen el consell i la investigació, els trets dels quals es basen en els d'alguns jutges, Gilbert i l'autor de les escultures Robert Aitken . A l'arquitrau següent, la inscripció Igual justícia segons la llei .
  • al frontó del costat est: alguns grans legisladors i altres figures que simbolitzen l'administració de justícia, esculpides per Hermon Atkins MacNeil . A l'arquitrau inferior, la inscripció "Justícia, el guardià de la llibertat".
  • als laterals de l'entrada principal: dues figures assegudes que representen l '"Autoritat de la Llei" i "La justícia en la meditació" de James Earle Fraser .
  • a les parets de la sala d’audiències: al costat sud grans legisladors de l’antiguitat ( Menes , Hammurabi , Moisès , Salomó , Licurg , Solon , Dracone , Confuci , August ); a la banda nord, grans legisladors de l’edat mitjana i de l’edat moderna ( Justinià , Mahoma [8] , Carlemany , Joan d’Anglaterra , Lluís IX de França , Ugo Grotius , William Blackstone , John Marshall , Napoleó Bonaparte ).
  • al Gran Saló: bustos dels principals jutges dels Estats Units, allotjats en nínxols a les parets laterals.

Visites a l'edifici

El Palazzo della Corte està obert al públic els dies laborables; els turistes poden visitar les zones públiques de la planta baixa i (excepte els dies en què el Tribunal estigui en sessió) al primer pis. Les sessions del tribunal estan obertes al públic, però el nombre de places a la sala és limitat. Els dies del públic, es formen dues línies a l’exterior de l’edifici: una per a aquells que tenen intenció de seguir tota la sessió, i l’altra per als visitants que es queden al saló uns minuts. Els visitants són admesos a l’aula en l’ordre en què estan alineats; es permet l'accés dins del límit de disponibilitat de places [9] .

Nota

  1. ^ Edifici del Tribunal Suprem. Arxivat el 26 de desembre de 2011 a Internet Archive. Programa històric nacional, Servei de parcs nacionals , consultat el 06/04/2010
  2. ^ a b Visió general de l'edifici del Tribunal Suprem . Tribunal Suprem dels Estats Units, consultat el 04/06/2010
  3. William Rehnquist, The Supreme Court , Nova York: Knopf, 2001 2 , ISBN 0-375-40943-2
  4. Study for Woolworth Building, Nova York , World Digital Library , 10 de desembre de 1910. Consultat el 25 de juliol de 2013 .
  5. ^ a b Homes of the Court. Arxivat el 16 d'agost de 2010 a Internet Archive. Supreme Court Historical Society, consultat el 04/06/2010
  6. Adam Liptak, Todd S. Purdum, "Com a secretari de Rehnquist, el candidat va sortir per un rigor conservador" . The New York Times (31/07/2005), consultat el 04/06/2010
  7. ^ The Supreme Court Building Modernization Project. Arxivat l' 11 de juny de 2010 a Internet Archive ., Tribunal Suprem dels EUA, consultat el 09/08/2014
  8. El 1997, el Consell de Relacions Americana-Islàmiques va demanar la supressió de la imatge de Mahoma. Tot i el reconeixement per la inclusió de Mahoma entre els grans legisladors representats a la Cort, el CAIR va assenyalar que l'islam no aprova retratar la semblança de Mahoma; també es va queixar que el representaven amb una espasa i que això ajudava a reforçar l'estereotip dels musulmans com a conqueridors intolerants. El llavors jutge en cap, William Rehnquist, va rebutjar la sol·licitud i va explicar que l'escultura "només tenia la intenció de reconèixer-lo, entre molts altres legisladors, com una figura important de la història del dret i no de convertir-lo en objecte de culte". Joan Biskupic, legisladors: a partir de dos frisos, grans xifres de la història jurídica contemplades al banc del Tribunal Suprem , Washington Post (11/03/1998)
  9. ^ Visiting the Court , Tribunal Suprem dels EUA, consultat el 04/06/2010

Altres projectes

Enllaços externs

Arquitectura Portal d’Arquitectura : accediu a les entrades de Wikipedia relacionades amb l’arquitectura