Viquipèdia: Opinions a Viquipèdia

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure.
Saltar a la navegació Saltar a la cerca
Nota de desambiguació.svg Desambiguació : si cerqueu sol·licituds d’opinió , que formen part del procés de resolució de conflictes, consulteu Wikipedia: Sol·licituds d’opinions .
Aplicacions Cloud Talk.PNG
Icona de pàgina de discussió crystal.png

En aquesta pàgina del servei podeu deixar lliurement comentaris generals a la Viquipèdia . Les opinions dels lectors són precioses: gràcies per endavant pels comentaris, crítiques, propostes, suggeriments :-)

Potser és útil llegir primer les respostes a objeccions habituals .

El botó que insereix la signatura automàticament

Recordeu signar amb - ~~~~ al final de la vostra publicació. Podeu inserir la sèrie de tildi (que es convertirà en la vostra signatura quan es desi la pàgina) també prement el botó adequat.

Té vostè alguna pregunta?


Arxiu
Arxiu



Consell: estadístiques de percentatge en plantilles sinòptiques (subgèneres d'artistes musicals)

Hola, enhorabona i gràcies pel vostre treball! Tot i que com a "laic", m'agradaria suggerir la idea d'una funcionalitat tècnica addicional que podria ser útil per a finalitats de resum cultural, integrant les ja efectives " plantilles sinóptiques ". La meva idea va néixer de la hipòtesi de definir estadísticament el subgènere musical de producció d’un artista / grup musical (quantificant el nombre de cançons publicades que corresponen a cada subgènere - possiblement definit a la pàgina d’aprofundiment de la peça) i informant-los en termes percentuals a la plantilla sinóptica). Per exemple: si en la totalitat de la discografia d'un grup musical hi ha tres " sud de rock cançons" i un " country rock cançó", "el 75% de la roca de sud, el 25% de country rock" apareixeria en el tema "Gènere" de l'resum taula del grup musical ". A més, suposo que aquesta eina també pot ser útil en sectors diferents de la música. Amb els millors desitjos per a una bona continuació, faig una cordial salutació a tothom.

- 82.56.171.197 ( msg ) 12:23, 19 gener 2021 (CET)

finançament

No crec que finançar la Viquipèdia amb publicitat seria malament, tothom ho fa! - Aquest comentari sense signatura d’usuari ha estat publicat el 5.90.15.170 ( discussions · contribucions ) a les 17:07, 12 de febrer de 2021 (CET) .

Aniria en contra de la ideologia de la fundació i dels voluntaris. També perquè si la Viquipèdia guanyaria diners, a qui aniria? A la Fundació Wikimedia ? Bé, en aquest cas crec que els voluntaris deixarien de contribuir i llavors podríem acomiadar-nos d’aquest lloc. - Val eJa ppo 【〒】 17:10, 12 febrer 2021 (CET)
Però hi ha anuncis publicitaris! asd - Valerio Bozzolan ( msg ) 17:14, 12 febrer 2021 (CET)
Ita-ad14.gif
No gràcies. Ja ens pregunten "qui us paga per escriure aquestes coses?" fins i tot sense rebre finançament publicitari :) - Syrio puc ajudar? 12 de febrer de 2021 a les 17:15 (CET)

Viquipèdia i censura

He estat un gran defensor de la Viquipèdia. Vaig fer donacions fins i tot quan no em van demanar. Li he dedicat part dels meus impostos durant anys i anys. Sabia que una enciclopèdia totalment lliure era una il·lusió, però la Viquipèdia era la més propera humanament possible a aquesta il·lusió. A continuació, es tracta de retallar de les seves pàgines un tros de veus poc desitjades per a la majoria: Stefano Montanari, Roberto Gava, tots els metges que van lluitar no finançats per l’Estat, produint dades amb investigacions mai realitzades per altres i que s’oposaven a una línia acceptada de la conducta dóna la majoria (però no tots). I no: puc estar d’acord o en desacord amb els que no estan d’acord amb la línia de pensament comuna, però si documenten amb dades, bé, una enciclopèdia ha de ser imparcial, ha de presentar-les. No els comenteu, i encara menys censureu-los. Aleshores correspon als lectors seguir la seva pròpia lògica. En cas contrari, la Viquipèdia és una altra eina que decideix quina és la veritat i censura la resta. La Viquipèdia manté rumors sobre metges abjectes com Josef Mengele, o ximpleries com Bigfoot: dubto que els cregui, només dóna informació asèptica sobre aquests temes, com és correcte. Mendele sí, Bigfoot sí i la investigació de metges italians no. No m'agrada. I si he notat la censura en un camp en el qual tinc interessos, quants altres camps es censuren sense que ho noti? Benvolgut Wikimedia, heu perdut un partidari, el més convençut i fidel de tots. I totes les seves donacions. La direcció cap a la qual ens dirigim em fa trepitjar. - Aquest comentari sense signatura de l'usuari l' ha publicat el 93.37.132.123 ( discussions · contribucions ) a les 10:52, 18 de febrer de 2021 (CET) .

Agraeixo a l’usuari anònim que va assenyalar aquest comportament incorrecte de la Viquipèdia sobre aquest mateix tema. Evidentment, en aquesta enciclopèdia s’està produint una acció de censura. És difícil tornar a confiar. Quina llàstima. - Aquest comentari sense signatura de l'usuari va ser publicat per 51.182,97.241 ( discussions · contribucions ) 10:52, 17 març 2021 (CET) .
Et convido a (re) llegir WP: GRATU andT i recordo que hi ha una vasta literatura sobre Big Foot i Si Mengele que falta a les dues persones esmentades. Abans de pensar en un comitè obscur que censuri els rumors, voldria assenyalar que el rumor sobre Stefano Montanari s'ha cancel·lat arran d'una decisió de la comunitat i que sobre Roberto Gava no s'ha escrit mai mai. - Nicola bel 11:20, 17 març 2021 (CET)

Comenta

Tot i ser una enciclopèdia lliure, crec que, a causa del pes que té al món actual, la informació presentada ha de ser comprovada i comprovada per almenys una empresa amb eines, experiència i major fiabilitat que els mateixos usuaris. També és una qüestió de responsabilitat, de fet expresso la meva opinió argumentant que la Viquipèdia és una enciclopèdia que es valora a si mateixa i el do del coneixement.

Gràcies per l'oportunitat. - Aquest comentari sense signatura de l'usuari l' ha publicat el 151.48.104.35 ( discussions · contribucions ) a les 15:34, el 9 de març de 2021 (CET) .

Aquest va ser bàsicament el projecte inicial, concretament Nupedia ; després es va veure que creixia molt poc. - Syrio puc ajudar? 9 març 2021, 16:07 (CET)
Ningú prohibeix a una empresa "amb eines, experiència i una major fiabilitat que els usuaris" determinar i controlar els canvis. També pot col·locar anuncis a les pàgines que controla. - .mau. ✉ 18:16, 9 març 2021 (CET)

contribució econòmica a la viquipèdia

hola, he llegit la sol·licitud de contribució econòmica a la viquipèdia, en el passat la vaig fer, però aquesta vegada no perquè em vaig sentir molt ofès quan vau esborrar la pàgina dedicada a Simonetta Salacone. - Aquest comentari sense signatura d’usuari ha estat publicat el 93.39.154.214 ( discussions · contribucions ) 18:22, 15 març 2021 (CET) .

Gràcies. Farem una raó. - Gac (msg) 18:23, 15 mar 2021 (CET) De fet, ja ho hem aconseguit

Finançament

Sense euros mentre la Viquipèdia es mantingui alineada amb la corrent principal. Un exemple? Ara: llegiu els rumors sobre Putin i Xi Jinping. Al primer es dedica un petit capítol sobre les seves anomenades "controvèrsies"; al líder xinès de la dictadura més gran i repressiva del món, dues línies miserables. Xi Jinping - 80.104.10.204 ( msg ) 12:37, 18 març 2021 (CET)

La notícia ens trenca el cor. El trauma és tan insuportable que ens destrueix la psique. Aquesta nit cridarem en els pocs minuts de son. Tots els nostres parents volen canviar els seus noms per vergonya per nosaltres. - 2.226.12.134 ( msg ) 12:42, 18 març 2021 (CET)
Aquesta retòrica insuportable és la que va motivar a molts a deixar la Viquipèdia. PS No sóc la IP d'abans. - Aquest comentari sense signatura d’usuari l’ ha publicat el 87.13.230.69 ( debats · contribucions ) a les 16:00, 18 de març de 2021 (CET) .
Com ho saps? - Captivo ( msg ) 00:21, 19 mar 2021 (CET)
Estic entre aquests. Fa uns mesos vaig deixar de col·laborar. Volia dir el que penso i l’únic que em ve al cap és que els nouvinguts, malgrat una política de bona etiqueta que es reclama, són atacats sistemàticament. D’altra banda, en una comunitat governada fonamentalment per centenars de persones, que es confirmen mútuament com a administrador, és fàcil voler mantenir el seu poder.
[ ↓ ↑ fora de la prova contrarellotge ] Tenim alguns exemples d’agressions sense motivació contra nous usuaris o hem de confiar en ells? I és que demanar proves davant d’una acusació tan greu és una agressió ?
Sigui com sigui, lliure de pensar com vulgueu. Però no teniu dret a parlar en nom d'altres. - Captivo ( msg ) 10:27, 20 març 2021 (CET)
Diguem que no estan 100% desmotivats, perquè he fet alguns errors a les entrades (especialment per al format, les plantilles i altres coses "tècniques"). Però és realment erroni que aprenguis i el desig m’ha passat, perquè el to del “retret” és exagerat i massa greu, tot i que hauria de ser de bon caràcter i més simpàtic, obert als nouvinguts. M'ha passat tantes vegades que em sembla superflu posar exemples.
Em demano disculpes a les adreces IP pel sarcasme fora de lloc d'algunes de les respostes rebudes.
Les veus de Vladimir Putin i Xi Jinping no estan bloquejades. Qualsevol persona pot modificar-les de conformitat amb les directrius (contingut rellevant, sense infracció dels drets d'autor, punt de vista neutral i citació de fonts). - Nicola bel 12:40, 19 març 2021 (CET)

donat que la donació és gran i no és molt compatible amb els ordinadors, vaig delegar la meva dona per fer una donació :-)

Sóc admirador i usuari de la viquipèdia, per no ser pràctic, vaig fer una oferta generosa amb la meva dona :-) Us ho dic perquè quan aparegui la vostra sol·licitud de contribució, em feu sentir culpable d’agrair-vos la vostra feina Salutacions cordials a Mario D'Imporzano

Gràcies senyor D'Imporzano! :) No hi ha cap raó per sentir-se culpable. Estem encantats d'utilitzar-vos de tant en tant. - Nicola bel 12:36, 19 març 2021 (CET)

Ambigüitat Viquipèdia

Benvolguts tots, sóc un visitant força habitual. Moltes vegades m'ha semblat interessant, però en ús els meus comentaris són: Sembla una gran paperera on tothom, o molts, poden tirar gairebé qualsevol cosa. Els estàndards són intangibles i es poden manipular i eludir fàcilment. Al final, l’absència d’una redacció és una hipocresia ideològica per deixar una multiplicació anàrquica i acrítica de qualsevol contingut. Abstenir-se del treball crític ja fa broma. Molt poc manteniment dels articles. Hi ha moltes entrades obsoletes, obsoletes i enganyoses. Aquest és un problema enorme. Molts rumors es contradiuen. És una prova que en realitat no hi ha cap estàndard. Estudi en profunditat: segons el tema, el nivell d’anàlisi en profunditat canvia molt. Algunes veus són, merescudament, extremadament detallades i documentades, d’altres dramàticament evanescents. Exemple: molts rumors sobre episodis bèl·lics són extremadament detallats, però si prenem els rumors de la mitologia grega per exemple, són una setmana desconcertant. Últim: les sol·licituds de contribució financera de vegades prenen un to intimidatori. No és bo. Atentament -151.42.214.165 ( msg ) 10:08, 20 març 2021 (CET)

contribució

Hola, voldria fer una donació, però no tinc aquestes formes de pagament, hi ha un número de compte corrent o una recàrrega de postpagament? Gràcies! - Barbieri Anna Maria ( msg ) 14:31, 24 mar 2021 (CET) Barbieri Anna Maria 24/03 / 2021-

Bona nit! Veig que hi ha un número de compte corrent (-> aquí <-) per donar a Wikimedia Italia , que és el "capítol italià" de la Fundació Wikimedia ; per a la Fundació no em sembla estar disponible. En qualsevol cas, gràcies! - Syrio puc ajudar? 22:11, 24 març 2021 (CET)

Relació amb els usuaris

Vull tornar a la decisió de bloquejar l'accés a la viquipèdia per "obligar" la gent a moure's contra una suposada amenaça. Ho sento, però encara no ho ha passat. Aquest any també la meva modesta contribució la faré a la Fundació Wikimedia. Més enllà del meu petit cas, em sembla que les implicacions del que va passar llavors no s’han pres prou seriosament i requeririen una reflexió. - Aquest comentari sense signatura de l'usuari l' ha publicat Guglioz ( discussions · contribucions ) a les 21:47, el 24 de març de 2021 (CET) .

propaganda rastrera i encoberta

Segueixo la wikipedia des que tenia 588.000 entrades, una xifra que recordo bé ja que em semblava molt elevada, no m’hauria imaginat que arribaria als nivells actuals. Tanmateix, dia rere dia em vaig adonar de la diferència de les paraules utilitzades en els diferents temes i, amb certesa (no probablement), atès l’elevat nombre de proves, puc dir que la majoria de col·laboradors pertanyen deliberadament a un àmbit polític concret que sempre ha de i, en qualsevol cas, posar ideologia a tot, fins i tot al cafè del matí. La cultura no és ideologia. Fins i tot l’article inicial, el primer que veu el lector, no té una tria aleatòria. - Aquest comentari sense signatura de l'usuari ha estat publicat per 170.239.111.225 ( discussions · contribucions ) 03:07, 25 març 2021 (CET) .

Totalment d’acord. Només per curiositat, ja que aquest matí encara no he pres un cafè, a quin àmbit polític m'he d'adaptar? - Gac (msg) 06:18, 25 març 2021 (CET)

Wikieconomia

No crec que sigui correcte ni funcional enviar correu brossa a totes les pàgines que visiteu demanant dos euros, si els diners us preocupen, reserveu l'accés a aquells que hagin pagat. Amb les vostres paraules, recolzades per una fundació nord-americana sense ànim de lucre, no us donaran 2 euros? - Aquest comentari sense signatura d’usuari l’ ha publicat el 82.59.75.56 ( discussions · contribucions ) 07:39, 25 març 2021 (CET) .

Per motius de precisió, és la fundació nord-americana la que posa aquests vincles, no la comunitat italiana. - .mau. ✉ 10:23 AM, 25 març 2021 (CET)
Em sembla que hi ha un malentès subjacent. Els diners no ha de ser donada a nosaltres (que som tots els voluntaris no remunerats), els diners van a l'esmentada sense ànim de lucre que es recolza gairebé exclusivament a través de donacions, i s'utilitza en gran mesura per al manteniment dels servidors en els que Wikipedia en si (i el diversos altres "projectes germans") són allotjats ( aquí els detalls sobre el destí de les donacions). - Syrio puc ajudar? 11:31 del matí, 25 de març de 2021 (CET)
Tot i això, el suggeriment em deixa perplex: per evitar l’avorriment de les pancartes, hem d’evitar que accedeixi a les pàgines de l’enciclopèdia? - Captivo ( msg ) 23:21, 26 març 2021 (CET)

Cancel·lació de l'entrada Moviment Neoborbònic

Sóc col·laborador i usuari de Wikipedia, que sempre he considerat molt útil. Tot i això, em van assenyalar que l’entrada “Moviment neoborbònic” no existeix i que les entrades fetes diverses vegades s’esborren sistemàticament. He verificat i hi ha, fins ara, només un ítem "Neoborbonisme", un terme amb un caràcter evidentment despectiu i que només informa d’intervencions destinades a ridiculitzar el Moviment i els seus partidaris. Aquesta entrada sens dubte no reflecteix els criteris de neutralitat i independència professats per Viquipèdia. M’agradaria entendre el perquè d’aquestes intervencions censurals, que semblen gairebé coordinades, per eliminar totes les insercions relatives al Moviment neoborbònic (aquest és el terme exacte) i les seves activitats. Es tracta d’un moviment d’opinions pacífic, no violent i apolític, que té com a únic propòsit revisitar la història de la unificació italiana amb un ull crític. Podeu estar d’acord o no amb les suposicions del Moviment, però el mateix, que ara existeix de manera organitzada des de fa més de vint anys, té un gran seguiment i, al meu entendre, té el dret d’existir també a la Viquipèdia. Negar-ho significa negar la missió mateixa d'una enciclopèdia "lliure". - 79.52.17.14 ( msg ) 23:29, 29 març 2021 (CEST)

El rumor existia, però la comunitat va decidir (per una àmplia majoria) eliminar-lo com a organització política local no enciclopèdica . El tema, però, és tractat àmpliament a l’entrada Neoborbonisme i podeu parlar-ne a Discussió: Neoborbonisme . Si, en canvi, creieu que per a la viquipèdia és fonamental tenir veu a la vostra organització, us proposo que us registreu i seguiu les instruccions aquí exposades, és a dir, en poques paraules, que prepareu un esborrany a la vostra secció personal. pàgina i presentar-la al projecte temàtic de competència. , que s’encarrega de qualsevol avaluació sobre la qüestió: si en aquell moment sorgeix un ampli consens a favor de la creació del document, un administrador eliminarà la protecció. Gràcies per la vostra bona comprensió i bona continuació. - Gac (msg) 08:50, 30 març 2021 (CEST)

Enhorabona al president per l’entrevista d’economia popular

Una presentació lúcida del potencial de la Viquipèdia i dels propòsits didàctics, però també dels llaços burocràtics que la mantenen a Itàlia. bona feina

finançament

La Viquipèdia és una iniciativa extraordinària que financo amb molt de gust cada any. Ho vaig fer fa poc més d’un mes, amb 22 euros i em van agrair amablement. Ara rebo missatges constants que em demanen que doneu, cosa que em fa vergonya. L'últim va ser fins i tot molest, en dir alguna cosa així com "aquesta és la setena vegada que us demanem que doneu, etc." Estant entre els donants habituals (la mateixa quantitat cada any), m'agradaria que no em mortifiquessin amb altres missatges d'aquest tipus. Espero que algú em llegeixi i aporti.

Paola Pugliatti - 62.11.219.144 ( msg ) 16:35, 2 d'abril de 2021 (CEST)

Com que no sou usuari registrat (i com a IP, aquesta és l'única connexió que heu fet mai), sembla poc probable que rebreu missatges de Wikimedia. - Gac (msg) 18:25, 2 d'abril de 2021 (CEST)
[ @ Gac ] No podria ser un missatge que aparegui a la part superior de les pàgines?
Sí, he intentat tancar la sessió i carregar pàgines aleatòries. Apareix un missatge a la part superior, amb una part que canvia a mesura que es visualitzen les pàgines. A la setena pàgina ho és
"Hola! Aquest divendres, per setena vegada recentment, us demanem que defenseu la independència de la Viquipèdia. Gràcies al 2% dels nostres usuaris que van donar, la Viquipèdia ha estat accessible per a tothom. Si creieu que el coneixement que us ha proporcionat a la Viquipèdia és per valor de 2 €, dediqueu-vos un minut a fer una donació. Es mostra l'important coneixement gratuït i gratuït. Si sou una d'aquestes persones extraordinàries que heu donat, us ho agraïm molt.
Seleccioneu una forma de pagament "
@ 62.11.219.144: evidentment, el sistema només compta quantes vegades s'ha mostrat el missatge. No sé si ja heu donat o no. Podeu fer clic a "Tanca X". - Rellotge de sol ( msg ) 18:34, 2 d'abril de 2021 (CEST)
O us podeu registrar. Simple - Gac (msg) 18:34, 2 d'abril de 2021 (CEST)
Ho sentim, què vol dir "rebre missatges"? Apareixen a la part superior de les pàgines de Viquipèdia o us arriben per correu electrònic / sms / altre? - Syrio puc ajudar? 21:17, 2 d'abril de 2021 (CEST)
Estic a la part superior de la pàgina; [ @ Syrio ] intenta tancar la sessió. - Rellotge de sol ( msg ) 21:19, 2 d'abril de 2021 (CEST)
No, sé on són els missatges, també els he vist; ja que la senyora diu que "rep" missatges continus, dubtava (no sé fins a quin punt plausible) que fossin una altra cosa. - Syrio puc ajudar? 21:36, 2 d'abril de 2021 (CEST)

convocatòries de finançament

Anava a donar com he fet de tant en tant abans. Escull una sola donació. en haver rebut moltes sol·licituds de finançament de la viquipèdia, al meu parer, massa insistents i vagament dominants en el passat, opto per no ser contactat per correu electrònic. De seguida se’m critica la meva elecció amb un fals missatge cordial que bàsicament em diu que la meva elecció és incorrecta. tanmateix, decideixo continuar amb la donació. Em tornen a presentar una opció que impugna la meva decisió: esteu segur que no voleu donar X al mes en lloc d'un pagament únic ? molest per l’ arrogància falsament cordial de l’equip de recaptació de fons de la viquipèdia, que ja s’havia trobat personalment diverses vegades en el passat en altres formes, i decideixo no concloure la donació i no donar més a la viquipèdia. - Aquest comentari sense signatura de l'usuari va ser publicat per 194.32.172.194 ( discussions ·contribucions ) 07:56, 3 d'abril de 2021 (CEST) .

No em sembla excessiu advertir que decidiu enviar una donació cada mes que no pas una vegada, ja que probablement es tracta d’un error. - Val eJa ppo 【〒】 08:43, 3 abr 2021 (CEST)

Donació

Vaig fer, com de costum, una donació sense registrar-me mai; Des de llavors, segueixo rebent notificacions de "culpa" per no ser donant: perdoneu-me, però trobo que falta respecte.

Paolo - Aquest comentari sense signatura de l'usuari l' ha publicat el 151.21.53.131 ( discussions · contribucions ) 01:14, 6 d'abril de 2021 (CEST) .

Hola Paul. Probablement va passar que, en no estar registrat, vau rebre missatges no dirigits a vosaltres, sinó a algú que abans tenia la IP del vostre ordinador. La IP dels ordinadors canvia sovint i, per tant, passa. Em sembla en algun lloc de la pàgina de debat, encara s’hauria d’explicar que és possible que un missatge arribat a la vostra adreça electrònica no us estigui dirigit. Si us registreu, eviteu aquests malentesos, tan aviat com inicieu la sessió, els missatges que arriben al vostre nom d’usuari s’adreçaran necessàriament a vosaltres, no a una combinació genèrica de números que un dia pugueu ser vosaltres i l’endemà algú altre. Amb o sense donació, tingueu la seguretat que teniu el dret de ser tractat educadament per altres usuaris de Wikipedia. Però com que heu donat, només puc donar-vos les gràcies per compartir el propòsit de Viquipèdia. :) - Daniele Pugliesi ( msg ) 21:30, 18 de maig de 2021 (CEST)

Pagliai Giancarlo

Pagliai Giancarlo, polític que sempre ha estat compromès amb els drets civils i escriptor de no-ficció i novel·la, he escrit tres llibres i voldria deixar rastre a la Viquipèdia, és possible? com fer? També disponible per fer una donació, gràcies cordialment - Pagia55 ( msg ) 14:54, 4 de maig de 2021 (CEST)

Crec que aquesta lectura pot ser per a vosaltres. - Agapito Malteni (cartes de viatge) 16:02, 5 de maig de 2021 (CEST)
Tot i això, a la Viquipèdia no intercanvien donacions per "favors". L’escric només per evitar malentesos. - Daniele Pugliesi ( msg ) 21:15, 18 de maig de 2021 (CEST)

Opinió sobre vandalisme i gestió d’accessos

Hola, escric aquí perquè m'agradaria donar un suggeriment per lluitar contra els vandalismes: per combatre'ls millor i no perdre massa temps, crec que s'hauria d'evitar que qualsevol usuari no registrat faci canvis. M’adono que el que dic va en contra de les línies i l’esperit de la Viquipèdia. D'altro canto, questo sarebbe un ottimo deterrente contro modifiche puerili e senza senso. Vorrei spendere poi qualche parola su come ho visto gestire le attività di patrolling e di blocco. So che per i vandalismi esiste una procedura di avvisi. Ma ho visto anche admin bloccare indirizzi IP senza nessun preavviso. Premesso che sono a favore di questa seconda linea, è giusto agire così, secondo le linee di Wikipedia. Oppure gli utenti devono essere sempre e comunque avvisati e cartellinati prima? - 146.241.169.70 ( msg ) 12:12, 9 mag 2021 (CEST)

onestamente, non vedo nessunissimo motivo per non bloccare al primo colpo, senza avvisi di sorta, chi vandalizza. Si tratta solo di una perdita di tempo, dannosissima, tenendo conto della marea allucinante di lavoro che c'è da fare. -- 2.226.12.134 ( msg ) 13:05, 9 mag 2021 (CEST)
Appunto! Dovrebbe essere questa la linea da seguire! Stesso discorso dovrebbe valere per le modifiche alle pagine, da permettere solo ad utenti iscritti. Come dici tu, c'è una marea di lavoro da fare, perché dover rischiare dei vandalismi e, di conseguenza, una perdita di tempo nel rollbackare il tutto? - 146.241.169.70 ( msg ) 13:17, 9 mag 2021 (CEST)
Perché la registrazione è una comodità offerta ai contributori ma non richiede nessun tipo di "autenticazione" dell'identità. Ne consegue che, semplicemente, i vandali si registrerebbero (cosa che oltretutto già fanno, per inciso). -- Captivo ( msg ) 13:25, 9 mag 2021 (CEST)
basterebbe rendere "invisibile" la modifica di chi non è convalidato: lo sfizio per i vandali sparirebbe se nessuno potesse vedere la sostituzione della voce con un "la profe puzza". Allo stato attuale, mezza wikipedia perde 4 mesi di lavoro all'anno perché per esempio ci sono i frettolosi che cambiano le squadre ai calciatori senza che ci sia la benché minima ufficialità, solo perché magari l'ha detto il primo pettegolo che passa. Tu calcola quante voci si potrebbero creare o migliorare in questi quattro mesi. Voci che non avranno miglioramenti per colpa di vandali, utenze non collaborative, pov pusher e compagnia bella. -- 2.226.12.134 ( msg ) 13:51, 9 mag 2021 (CEST)
Potresti anche aver ragione, anche se questo potrebbe scoraggiare i contributori non abituali. A quanto pare non ci sono soluzioni prive di "effetti collaterali". -- Captivo ( msg ) 15:06, 9 mag 2021 (CEST)
la registrazione è gratis, dopo un po' si diventa convalidati e non c'è (quasi) più bisogno di controllare gli edit.. -- 2.226.12.134 ( msg ) 15:10, 9 mag 2021 (CEST)

Wikipedia e le logiche commerciali

Buongiorno, sono un lettore accanito di Wikipedia, che considero un bellissimo progetto. Solo vorrei fare un appunto, prendendo come esempio alcune voci sportive. Perchè le Olimpiadi del 2021 o gli Europei di calcio del 2021 continuano ad avere le denominazioni inerenti al 2020? Certo, questo è quello che hanno voluto gli sponsor, che avevano già pronte tonnellate di merchandising a tema, ma in fin dei conti è un dato falso, avrebbe molto più senso che le voci siano intitolate col nome del vero anno in cui sono svolte, e che al limite si venga reindirizzati lì da chi mette l'anno errato. Un altro esempio? Gli stadi di calcio. L'Allianz Stadium altro non è che lo Juventus Stadium, che a sua volta altro non è che il vecchio Delle Alpi. Idem con la Dacia Arena (Stadio Friuli) o il Gewiss Stadium (Stadio Atleti Azzurri d'Italia). Wikipedia non dovrebbe fare pubblicità occulta ad aziende private nelle sue voci. -- 79.42.221.152 ( msg ) 12:56, 9 mag 2021 (CEST)

Se i nomi ufficiali sono quelli, che possiamo farci?
Circa lo stadio "Delle Alpi", nell'ultimo paragrafo dell'incipit della voce è scritto:
Noto dalla sua inaugurazione e sino al 2017 come lo Juventus Stadium [1] — titolazione che tuttora mantiene in occasione di competizioni confederali —, dal 1º luglio dello stesso anno ha assunto il nome commerciale di Allianz Stadium a seguito della cessione dei diritti di denominazione ad Allianz . [2]
  1. ^ Juventus Stadium, la grande inaugurazione , su businesspeople.it , 9 settembre 2011 ( archiviato il 18 giugno 2020) .
  2. ^ Chiamatelo Allianz Stadium , su juventus.com , 1º giugno 2017 (archiviato dall' url originale il 1º giugno 2017) .
Ed è così anche per gli altri.
-- Captivo ( msg ) 13:08, 9 mag 2021 (CEST)
Sì, i nomi ufficiali sono quelli, ma è palese si tratti di nomi commerciali, quindi è un tema che andrebbe affrontato. Considerate che la FIFA, in occasione dei Mondiali, obbliga gli stadi ospitanti con nomi commerciali a cambiare nomi. Per quanto riguarda i diritti di denominazione, in teoria i nomi degli stadi potrebbero cambiare ogni 2 giorni a seconda di come Allianz si sveglia la mattina... Riguardo alle dichiarazioni della Juventus, vabbè sai i soldi che gli hanno dato per quel comunicato stampa? Davvero, è un tema ostico ma in fondo è pubblicità occulta da parte di un'enciclopedia che si proclama libera-- 79.42.221.152 ( msg ) 13:34, 9 mag 2021 (CEST)
Mmmm [ @ Captivo ] , dipende più da WP:TITOLO che dall'ufficialità, se andassimo solo con nomi ufficiali il Maracanã , doveva chiamarsi Estádio Jornalista Mário Filho , che giustamente è solo un redirect, anche per gli italofoni la nuova denominazione è praticamente sconosciuta. Stessa cosa per Stadio Morumbi , o Parco dei Principi e altri arcinoti per mezzo secolo e oltre col altro nome e non con quello ufficiale. Ovviamente per lo Juventus Stadium cambia un po' per il discorso commerciale e che non ha una storia molto lunga, ma faccio presente che l'Uefa un incontro europeo di 2 mesi fa lo ha ufficializzato allo Juventus Stadium, e non all'Allianz Stadium . In effetti anche l'ip ha le sue buone ragioni. Ci sono discussioni in giro dove qualcuno voleva immediatamente mettere il nome dello sponsor nel titolo principale quando con questo era pressocché o ancora sconosciuto. A wikipedia dello sponsor frega poco, dipende le fonti affidabili che dicono se è più usato o no. Segnalo questa bozza sulla quale si sta discutendo, magari ip puoi scrivere là, nella talk della bozza.-- Kirk Dimmi! 14:23, 9 mag 2021 (CEST)
Le "buone ragioni" dell'IP non mi convincono, dato che sostiene che sia una violazione del concetto di "enciclopedia libera" (hint: WP:LIBERA ). A quelli come me, che hanno dovuto mandar giù il rospo di titoli italiani come Se mi lasci ti cancello , hanno spiegato che bisogna accettare il nome ufficiale, quando esiste.
Ah, è previsto dal contratto con Allianz che negli eventi privati si possa usare l'altra denominazione.
(ma "Juventus" non è anch'esso un nome commerciale? Facciamo pubblicità occulta?).
-- Captivo ( msg ) 15:18, 9 mag 2021 (CEST)
Juventus è il nome del proprietario, quindi dai li possiamo perdonare :-) Invece che ne pensate di Euro 2021 che viene chiamato 2020?-- 79.42.221.152 ( msg ) 16:23, 9 mag 2021 (CEST)
meglio tenere euro 2020, caso mai fare redirect.. -- 2.226.12.134 ( msg ) 17:38, 9 mag 2021 (CEST)
No ! C'è stata già una discussione in tal senso (se non erro) , e si disse che Euro 2020 era il nome della competizione (ufficiale) , rinviata nel 21 per la pandemia (purtroppo) -- Il buon ladrone 17:46 , 9 mag 2021 (CEST)
[ @ Captivo ] Non è questione di libera, scusa ma che c'entra la voce di un film?? Su stadi o impianti potrei fare altri esempi ma ciò che non ritengo corretto è che per forza conti l'ufficialità, prima viene WP:TITOLO , e non sto a parlare del caso in particolare ma in generale, ciò che non ritengo il massimo è stata la tua affermazione: Se i nomi ufficiali sono quelli, che possiamo farci? -- Kirk Dimmi! 22:34, 9 mag 2021 (CEST) PS A dire il vero, e questo lo dico all'ip, anche Euro 2020/2021 non c'entra con gli impianti sportivi.

[ Rientro ] [ @ Kirk39 ] , scusami tanto, ma la faccenda di Wikipedia libera l'ha tirata fuori 79.42.221.152 nell'intervento delle 13.34. Full stop. Vedo che sulle altre cose non ci intendiamo, ma va bene lo stesso. -- Captivo ( msg ) 23:40, 9 mag 2021 (CEST)

Non credo sia problema di intenderci, magari la pensiamo diversamente :-D Sul titolo intendo, per quanto riguarda il libera che ha menzionato nemmeno ci ho fatto troppo caso (perché c'entra nulla anche quella).-- Kirk Dimmi! 23:46, 9 mag 2021 (CEST)

Sono un po' perplesso sulla censura praticata da alcuni utenti

Non capisco perché a fronte della più che lecita segnalazione del fatto che il sig. Maduro sia un dittatore uno zelante censore mi abbia redarguito segnalandomi che Wikipedia è una Enciclopedia e non un forum politico. Appunto, proprio perché è una Enciclopedia credo debba riportare anche osservazioni non gradite ma acclarate dai fatti. Suggerisco lo zelante censore di chiedere alla povera gente che vive in Venezuela, paese inserito nelle bad list internazionali proprio a causa del regime oppressivo che lo governa. Pensavo foste più seri. Questo commento senza la firma utente è stato inserito da Cvekma ( discussioni · contributi ) 20:30, 25 mag 2021‎ (CEST) .

Anche io pensavo che voi lo foste. -- Captivo ( msg ) 23:12, 26 mag 2021 (CEST)

Utilissimo

utilissimo per informarsi e aggiornarsi Questo commento senza la firma utente è stato inserito da Franco manfredi ( discussioni · contributi ) 09:29, 17 giu 2021‎ (CEST) .

Grazie! Cerchiamo di fare del nostro meglio per essere una buona fonte d'informazione e fa sempre piacere sapere che il lavoro è apprezzato :) -- Syrio posso aiutare? 10:30, 17 giu 2021 (CEST)

Versione mobile

Non so se questa è la sezione adatta. Da qualche giorno su Wikipedia in versione mobile la sezione Categorie: rimane "aperta" con ovviamente all'interno le categorie riportate. Prima non era così: cosa è successo?-- Island92 ( msg ) 17:27, 18 giu 2021 (CEST)

  • [ @ Island92 ] anche a me per 3-4 giorni è successo ti parlo a inizio settimana ,da un paio di giorni è risolto però....-- Il buon ladrone 17:30 , 18 giu 2021 (CEST)
A me ancora no. Dal cellulare è sempre uguale.-- Island92 ( msg ) 17:41, 18 giu 2021 (CEST)
Sistemato.-- Island92 ( msg ) 22:14, 24 giu 2021 (CEST)

Complimenti e un saluto

Ciao carissimə, passavo di qua dopo (tanti) anni e ho pensato di fare un saluto. Non contribuisco più in maniera rilevante da tanto ma mi si apre il cuore ogni volta che vedo quanto wikipedia continua a crescere e migliorare grazie al contributo di tantə, anonimə e non. Se mi legge qualcuno della vecchia guardia che ancora si ricorda di me, come ve la passate? Per chi è arrivato dopo la mia prematura scomparsa, state andando alla grande ragazzə, continuate così. -- Rupert Sciamenna qual è il problema? 16:46, 18 ago 2021 (CEST)

Che piacere! Mi ricordo bene di te. Ci auguriamo tutti che tu possa tornare a contribuire. Un caro saluto! -- Adert ( msg ) 20:50, 18 ago 2021 (CEST)
Ricordo bene il nick (e come dimenticarlo? Maronna!). Ciao e grazie :) -- Syrio posso aiutare? 21:16, 18 ago 2021 (CEST)